Wednesday, September 1, 2010

Mapo Tofu 麻婆豆腐



cookingwithdog August 06, 2010
Ingredients for Mapo Tofu
(serves 2)

1 tbsp Sesame Oil
100g Ground Pork (3.53 oz)
1 tbsp Chopped Garlic
1 tbsp Chopped Ginger
1/2 tbsp Doubanjiang - Chili Bean Paste
1 tbsp Tian Mian Jiang - Sweet Bean Sauce
1 tbsp Sake

- Chicken Stock -
1/2 tsp Granulated Chicken Stock (Chinese-style)
150 ml Hot Water (5.07 fl oz)

1 tbsp Soy Sauce
1 tbsp Sake
1 block of Firm Tofu (350g/12.3 oz)
30g Garlic Chives (1.06 oz)

2 tsp Potato Starch
1⅓ tbsp Water

Sichuan Pepper
Steamed Rice with Millet

** Doubanjiang, Tian Mian Jiang and Sichuan Pepper are found in the Chinese food section of most major grocery stores.

材料 2人分
・ごま油大1
・豚ひき肉100g
・にんにく(みじん切り)大1
・しょうが(みじん切り)大1
・豆板醤 (トウバンジャン)大1/2
・甜麺醤(テンメンジャン) 大1
・酒 大1

・鶏がらスープ150ml 顆粒チキンスープの素(中国風)小1/2 湯150ml
・醤油大1
・酒大1
・木綿豆腐1丁(350g)
・ニラ5本 (30g)
・水溶き片栗粉 片栗粉:小2 水:大1⅓ (片栗粉の倍量の水)

・花椒粉(ホワジャオフェン)適量
・雑穀入りご飯(もちろん普通のご飯でもOK)

※ 豆板醤、甜麺醤、花椒粉 は中華食材コーナーで購入して下さい。

Category:
Howto & Style

Tags:
cooking Chinese food recipe mapo doufu mabo tofu doubanjiang tian mian jiang Sichuan pepper 麻婆豆腐 マーボー豆腐 中華料理 豆板醤 トウバンジャン 甜麺醤 テンメンジャン 花椒粉 ホワジャオフェン レシピ クッキング 作り方

CHECK OUT how you can turn $5.00 into $3250 per month.

No comments:

Post a Comment