cookingwithdog August 06, 2010
Ingredients for Mapo Tofu
(serves 2)
1 tbsp Sesame Oil
100g Ground Pork (3.53 oz)
1 tbsp Chopped Garlic
1 tbsp Chopped Ginger
1/2 tbsp Doubanjiang - Chili Bean Paste
1 tbsp Tian Mian Jiang - Sweet Bean Sauce
1 tbsp Sake
- Chicken Stock -
1/2 tsp Granulated Chicken Stock (Chinese-style)
150 ml Hot Water (5.07 fl oz)
1 tbsp Soy Sauce
1 tbsp Sake
1 block of Firm Tofu (350g/12.3 oz)
30g Garlic Chives (1.06 oz)
2 tsp Potato Starch
1⅓ tbsp Water
Sichuan Pepper
Steamed Rice with Millet
** Doubanjiang, Tian Mian Jiang and Sichuan Pepper are found in the Chinese food section of most major grocery stores.
材料 2人分
・ごま油大1
・豚ひき肉100g
・にんにく(みじん切り)大1
・しょうが(みじん切り)大1
・豆板醤 (トウバンジャン)大1/2
・甜麺醤(テンメンジャン) 大1
・酒 大1
・鶏がらスープ150ml 顆粒チキンスープの素(中国風)小1/2 湯150ml
・醤油大1
・酒大1
・木綿豆腐1丁(350g)
・ニラ5本 (30g)
・水溶き片栗粉 片栗粉:小2 水:大1⅓ (片栗粉の倍量の水)
・花椒粉(ホワジャオフェン)適量
・雑穀入りご飯(もちろん普通のご飯でもOK)
※ 豆板醤、甜麺醤、花椒粉 は中華食材コーナーで購入して下さい。
Category:
Howto & Style
Tags:
cooking Chinese food recipe mapo doufu mabo tofu doubanjiang tian mian jiang Sichuan pepper 麻婆豆腐 マーボー豆腐 中華料理 豆板醤 トウバンジャン 甜麺醤 テンメンジャン 花椒粉 ホワジャオフェン レシピ クッキング 作り方
No comments:
Post a Comment